Waardering door middel van geven van kerstpakketten

Geef waardering

Voor elke werknemer is waardering belangrijk. Het krijgen van een geschenk in welke vorm dan ook, dat is iets waar veel mensen altijd naar uit kijken. Soms wordt een dank je wel altijd uitgesproken, soms zegt lichaamstaal al genoeg. Kerst is veruit het meest populaire geschenkmoment van het jaar voor werkgevers. Het kerstpakket is geroemd en geliefd in Nederland.

Een kerstpakket geven

Traditionele kerstpakketten zijn nog altijd veruit het populairst, een grote doos gevuld met veel producten variërend van food tot non-food. Het draait allemaal om waardering en persoonlijke aandacht. Volgens meerdere onderzoeken blijkt dat een ‘kerstpakket op maat’, waarmee we bedoelen een kerstpakket die in de geest van de ontvanger samengesteld is, positieve impact maakt. Het gaat daarom ook niet altijd over de absolute waarde van het pakket maar juist over het gevoel dat er moeite is gedaan om iets origineels samen te stellen.

Vertel jullie verhaal

Door jullie verhaal te vertalen in een kerstpakket neemt het positieve psychologische effect van geven toe. Het is daarom een win-win om de tekst op de kerstkaart te combineren met de inhoud van een pakket. De hersenen van de mens zijn namelijk altijd opzoek naar een causaal verband, hierdoor wordt informatie sneller opgeslagen. Een goed verhaal vertaald in de kerstkaart en het kerstpakket draagt daarom bij aan een langere herinnering aan het kerstpakket, dit zorgt voor een hogere mate van betrokkenheid en loyaliteit.