Cadeaubon als kerstpakket

Het Belang van Persoonlijke Waardering

Kerst is de tijd van het jaar waarin we onze waardering tonen aan anderen, inclusief onze medewerkers. Veel bedrijven overwegen waardebonnen als kerstgeschenk, omdat ze denken dat het de ontvangers keuzevrijheid biedt. Hoewel dit op het eerste gezicht aantrekkelijk lijkt, zijn er verschillende redenen waarom een waardebon geen goed idee is als kerstgeschenk. Laten we eens kijken naar deze overwegingen.

Ten eerste ontbreekt een waardebon vaak aan persoonlijke touch en betrokkenheid. Het kan een gevoel van onverschilligheid of gebrek aan inzet van de kant van het bedrijf overbrengen. Het toont weinig moeite of overweging voor de individuele smaak, interesses en behoeften van de medewerkers. Een kerstgeschenk moet een persoonlijk gebaar zijn dat laat zien dat je de persoon waardeert en zijn of haar inzet erkent.

Geen cadeaubon als kerstpakket

Tot slot kan een waardebon als kerstgeschenk de perceptie van de waarde van de waardering beïnvloeden. Het kan worden gezien als een gemakkelijke uitweg voor het bedrijf, in plaats van een oprechte blijk van waardering. Medewerkers kunnen het gevoel hebben dat hun inzet en bijdrage niet voldoende worden erkend en dat het bedrijf weinig moeite heeft gedaan om een zorgvuldig en doordacht geschenk te geven.

Kortom, waardebonnen als kerstgeschenk kunnen afbreuk doen aan de persoonlijke waardering en betrokkenheid die nodig zijn tijdens de feestperiode. Het gebrek aan personalisatie, de onpersoonlijkheid, het verminderen

Doe een aanvraag